Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 20 de març de 2014

Pop (Octopus vulgaris)

són un ordre de mol.luscs cefalòpodes coneguts comunament com pops. No tenen petxina i posseeixen vuit braços. Són animals marins i carnívors.Els vuit braços dels pops tenen ventoses enganxoses i convergeixen en el cos de l'animal, en el seu punt de convergència presenten la boca proveïda d'un bec corni. En el cap s'allotgen els ulls, molt desenvolupats, el cervell i tres cors, dos d'ells bomben sang a les dues brànquies i el tercer a la resta del cos.El tercer braç dret del mascle és en realitat un òrgan copulador anomenat hectocotylus, el que és introduït en la claveguera de la femella per introduir els espermatòfors. Després de la fecundació el mascle abandona a la femella i aquesta penja els seus ous (fins a 150 000) en forma de raïms al sostre de la seva cova.

Cap comentari:

Publica un comentari